ARTROSCOPIA

Instrumentele chirurgicale sunt mai mici decât instrumentele tradiționale. Chirurgii vizualizează zona articulațiilor pe un monitor video și pot diagnostica și repara țesuturile rupte, cum ar fi ligamentele și meniscul sau cartilajul.
Este posibil din punct de vedere tehnic să se efectueze o examinare artroscopică mai aproape a fiecărei articulații, dar este cel mai frecvent utilizată pentru genunchi, umăr, cot, încheietura mâinii, gleznă, picior și șold.

Artroscopia genunchiului
Artroscopia genunchiului a înlocuit în multe cazuri artrotomia clasică efectuată în trecut. Artroscopia de genunchi este efectuată în mod obișnuit pentru tratarea leziunilor meniscului, reconstrucția ligamentului cruciat anterior și pentru microfracturarea cartilajelor. Artroscopia poate fi efectuată doar pentru diagnosticarea și verificarea genunchiului. Cu toate acestea, ultima utilizare a fost în principal înlocuită cu imagistica prin rezonanță magnetică.
În timpul unei artroscopii medii a genunchiului, o mică cameră fibrocopică (artroscopul) este inserată în articulație printr-o mică incizie, de aproximativ 4 mm lungime. Un fluid special este utilizat pentru vizualizarea pieselor comune.
Unul dintre motivele principale pentru efectuarea artroscopiilor este repararea sau eliminarea unui menisc dureros și sfâșiat sau deteriorat . Chirurgia este cunoscută ca o meniscectomie parțială artroscopică (APM). Un menisc rupt este, în majoritatea cazurilor, nesimptomatic.
După operație
După artroscopia genunchiului va apărea umflături în jurul genunchiului, care poate dura oriunde de la 7-15 zile pentru a se vindeca complet. Este important să așteptați până când nu există umflături înainte de a face exerciții serioase sau mers pe jos, deoarece genunchiul nu va fi complet stabil. Exercitiile extinse pot provoca dureri si, in unele cazuri, genunchiul se poate umfla mai mult. Răspândirea umflării ar putea provoca probleme grave.

Artroscopia soldului
Artroscopia de șold a fost inițial utilizată pentru diagnosticarea durerii de șold inexplicabile, dar este acum utilizată pe scară largă în tratamentul afecțiunilor atât în interiorul cât și în afara articulației șoldului.
Cea mai obișnuită indicație este în prezent pentru tratamentul impingementului femoroacetabular (FAI) și a patologiilor asociate acestuia. Condițiile de șold care pot fi tratate artroscopic includ, de asemenea, lacrimi labrale, îndepărtarea corpului străin, eliminarea șoldului (pentru infecție) sau biopsia, leziunile cartilajului, disecțiile osteochondritei, leziunile (și reconstrucția) ligamentului teres, tendinopatia de Iliopsoas Psoas „), sindromul de durere trohanterică, banda iliotibiană, osteoartrita (controversată), compresia nervului sciatic (sindromul piriformis), impingementul ischiofemoral și evaluarea directă a înlocuirii șoldului.

Artroscopia umărului
Artroscopia este folosită în mod obișnuit pentru tratamentul bolilor umărului incluzând impingementul subacromial, osteoartrita acromioclaviculară, lacrimile cu manșetă rotativă, umărul înghețat (capsulita adezivă), tendonita cronică, îndepărtarea trupurilor libere și lacrimile parțiale ale tendonului biceps lung, leziunile SLAP și instabilitatea umărului .
Cele mai frecvente indicații includ decompresia subacromială, repararea leziunilor și reparația manșetei rotative. Toate aceste proceduri au fost făcute prin deschiderea articulației prin incizii mari înainte de apariția artroscopiei. Operațiile de umăr artroscop au dobândit un impuls în ultimul deceniu. „Operația cu cheie” a umărului, așa cum este cunoscută în mod obișnuit, a redus timpul de internare și cerințele de reabilitare și este adesea o procedură de îngrijire de zi.

PROGRAM DE CONSULTATII

LUNI/MIERCURI/VINERI
FIZIONOVA -Strada Kós Károly 3, Târgu Mureș - prin programare telefonica prealabila Tel. 0757467087

ARTROSCOPIE ANIMATIE

INTERVENTII CHIRURGICALE

SPITALUL TOPMED TG.MURES - strada Dorobantilor nr.1
https://www.topmed.ro
REGINA MARIA PULS  - strada Gheorghe Marinescu nr.4
https://www.reginamaria.ro/spitale/spital-puls

© Copyright 2020 - All Rights Reserved

mobirise.com site maker